tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ewha Womans University


Tänään oli taas niin upea päivä että päätimme hieman tutkia Ewhan yliopistoaluetta, joka on ihan tuossa kävelymatkan päässä. Ewha womans universityn kampus alue on iso ja sen ympärillä on myös kiinnostavia ostoskatuja. 




 
Sumu on kadonnut ja Seoul on jälleen täynnä lämpöä ja aurinkoa. Toivottavasti samanlainen ilma jatkuu koko viikon, koska todennäköisesti tulemme vanhempieni kanssa viettämään suurimman osan ajasta ulkona nähtävyyksiä kiertäen. Tuntuu myös että kukat vaihtuivat puiden lehtiin aivan muutaman päivän aikana. Yhtäkkiä onkin kesä.

Ei meidän koulun alueella vain tältä näyttänyt

Ewha Womans University on nimenä tuttu, koska näin sen muutamaan otteeseen Tampereen Ammattikorkeakoulun kansainvälisenvaihdon kohdelistoilla. Jos joku nyt miettii Seouliin lähtemistä voin ainakin sanoa, että päällisin puolin kampusalue ja koulu olivat todella upeita. Kampusalueesta suurin osa oli rakennettu todella eurooppalaiseen tyyliin ja hetkellisesti tuntuikin aivan kuin olisi ollut Isossa-Britanniassa. Koulun alue näytti myös siltä että tänne ei varmasti pääse opiskelemaan ihan halvalla hinnalla. Vaikka koulun nimi on womans university, koulussa voi opiskella myös miehet. Valtaosa oppilaista taitaa kuitenkin olla naisia.



Kyllä minä voisin täällä koulua käydä!



 Kampus alueella oli valtava puoliksi maanalla oleva oleskelu/opikelutila. Täältä löytyy koulun kahvio, muutamia kauppoja ja joitain luokkahuoneita. Kuva ei oikein näytä sitä kuinka valtava tuo rakennelma oli. Ehkä nuo pienet pisteet tuolla käytävän toisessa päässä näyttävät kuinka kaukana nuo ihmiset oikesti ovat.
 


Yliopistoalue oli valtava ja sen viihtyvyyteen oli jälleen pistetty todella paljon ajatusta. 

Olen muutenkin todella yllättynyt siitä kuinka paljon Seoul panostaa kaupungin viihtyvyyteen. Ennen kun tulin tänne luin joka paikasta, että Seoul ei ole kaunis kaupunki. Se on rakennettu nopeaan tahtiin ja sen ulkonäköön ei ole ollenkaan panostettu. Siksi tulin Seouliin hieman sillä mielentilalla, että tämä kaupunki ei ole kaunis. Kuitenkin jo muutaman päivän täällä olo ajan jälkeen hämmentelin, miten ihmiset voivat sanoa että Seoul on ruma kaupunki. Mielestäni Seoul on todella viihtyisä ja kaunis kaupunki (kyllä niitä rupuisia paikkojakin varmasti on, mutta en vain itse ole törmännyt niihin). Seoulissa on paljon puistoja, ostoskeskuksia ja yleisiä paikkoja, jotka on tehty ihan vain siinä tarkoituksessa että ihmiset voivat viettää aikaa ulkona ja nauttia hieman rauhallisemmasta menosta. Seoulissa on paljon ihmisiä, joten tälläiset alueet ovat viihtyvyyden kannalta aivan ehdottomia.

Minusta on todella mukavaa, kun pitkän kävelyn jälkeen voit vain napata jotain pientä purtavaa katukeittiöstä ja mennä istuskelemaan viihtyisään ja kohtuullisen rauhalliseen puistoon. Seoul on jättänyt tilaa puistoille ja oleskelu alueille, eikä ole väkisin rakentanut kaupunkia täyteen valtavia pilvenpiirtäjiä ja vuorannut joka paikkaa betonilla. Monissa paikoissa on taideteoksia, suihkulähteitä ja kauniita kukkaistutuksia. Ehkä se johtuu siitä että olen maalta kotoisin, mutta tarvitsen ympärilleni hieman luontoa.

Viihtyvyyteen vaikuttaa suurelta osin myös se että Seoul on todella siisti kaupunki. Kaupungilla kävellessä vastaan ei tule roskia, mikä on erittäin outoa koska roska-astioiden löytäminen on ajoittain hieman haastavaa. Seoulissa jopa yleiset vessat ovat todella siistejä.


Ewha Womans universityn kampus alue oli todella hienon näköinen ja koulun ympäristö oli myös erittäin viihtyisää. Kannattaa siis harkita Ewhan yliopistoa yhdeksi vaihto-opiskelupaikaksi, jos olet aikeissa lähteä aasiaan suuntaan.

Tässä vain tälläinen pikainen päivitys. Huomenna äiti ja isä saapuvat Seouliin ja pääsen jälleen oikein turisteilemaan heidän kansaan ja kiertämään kaikki Seoulin nähtävyydet. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti