tiistai 11. kesäkuuta 2019

Madeira, Eteläinen rannikko



Viimeinen Madeira päivitys tulee olemaan kuvapainotteinen, koska kaikki sanottava on melkein jo sanottu, mutta hienoja kuvia ja vinkkejä löytyy vielä muutamia. Kuten jo mainitsin aikaisemmissa kirjoituksissa. Madeiralla kannattaa ehdottomasti vuokrata auto ja lähteä tutkimaan saareen kauneutta. Alla on meidän kahden päivän autoreitit:

Ensimmäinen päivä
Toinen päivä


Tässä vielä muutamia tärppejä matkanvarrelta, joissa kannattaa ehdottomasti vierailla. Ensimmäisenä päivänä ajoimme kotiin saaren itäosan kautta. Ponta de são lourenço on paikka, joka tulee Madeiran nähtävyyksiä etsiessä vastaan useaan otteeseen. Se on suosittu patikointireitti, mutta vaikka et suunnittelisi reitin patikoimista, kannattaa siellä silti poiketa ihailemassa hienoja maisemia.
  


Toisena ajopäivänä suuntasimme Funchalista länteen, josta löytyy suosittu Cabo Girao Skywalk. Skywalk on lasitettu näköala silta, joka saa jokaisen korkeanpaikankammoisen polvet tutisemaan. Lattialasin alla on 580 metrin pudotus. Minä jopa uskaltauduin seisomaan lasin päällä, mutta se oli hyvin hidas ja varovainen projekti. Sillalta aukesi myös upeat näkymät Funchalin suuntaan. 



Ajomatka Skywalkilta Ribeira Bravan on näkemisen arvoinen



Erityismaininnan hienoudestaan ja tunnelmastaan ansaitsee Funchalin ovitaideteokset. Teoksia löytyi vanhan kaupungin keskustan jokaisesta ovesta. Ne toivat hienoa väriä kaduille.


Minä oli jostain syystä yli innokas lentokentälle menijä lähtöpäivänäni. Madeiran lentokenttä on pieni ja siellä ei kulu erityisen pitkään päästä turvatarkastuksen läpi ja kävellä lähtöportille. Toisaalta sain ajan kulumaan oikein hyvin. Madeiran lentokentältä löytyy iso terassi, jolta voi seurata koneiden laskeutumista. Olen kuullut, että tuulisina päivinä tämä on aika jännittävää katseltavaa. 


Viikko Madeiralla riitti minulle hyvin. Siinä ajassa ehti kiertää saarta, rentoutua, syödä hyvin ja nauttia kauniista maisemista. Madeira oli aivan niin hieno, kun olin odottanutkin ja suosittelen ehdottomasti vierailemaan siellä, jos kaipaat lomaltasi luonnon kauneutta ja rauhallista lomailua. 
 

1 kommentti: