torstai 10. huhtikuuta 2014

Bukchon Hanok Village


Keskiviikkona päätimme lähteä tutkimaan Seoulin Bukchon Hanok Villagea. Hanok village on paikka jossa voi vielä nähdä perinteisiä korealaisia taloja. Ihmiset asuvat edelleen Hanok villagessa ja voin vain arvailla kuinka mahdottoman kalliita perinteiset talot ovat. Ainakin asuinympäristöllä näkyvät autot antoivat ymmärtää että paikassa ei asunut mitään köyhää porukkaa. 




Tämä oli myös niitä harvoja kertoja kun olin hetkellisesti täysin hukassa siitä missä olimme. Anguk metroaseman seinällä oleva kartta oli väärin päin. Eli toisin sanoen kartan yläpuolisko olikin eteläpuoli ja kartan alapuoli oli pohjoispuoli. Missään ei lukenut ilmansuuntia, joten luonnollisesti minä oletin että kartan yläpuoli on pohjoinen puolisko ja alapuoli on eteläinen puoli. Kaikki metroaseman Hanok kyltit osoittivat kuitenkin etelään, vaikka olin ihan varmasti tarkistanut että Hanok on aseman pohjoisella puolella. Päätimme kuitenkin seurata kylttejä ja hetken ”eteläisellä puolella” harhailtuamme löysimme informaatiopisteen ja saimme vihdoin kuulla olevamme aseman pohjoispuolella ja juuri siellä minne meidän oli tarkoituskin mennä. Olen erittäin katkera metroaseman kartalle joka sai minun suuntavaistoni täysin sekoamaan!



Heartstrings sarjan kuvauspaikka. Nämä ovat olivat päähenkilöiden Lee Shinin (Jung Yonghwa) ja Lee Gyuwonin (Park Shin Hye) asunnot.

 
Hanok Village on myös paikka jossa on kuvattu ainakin kahta katsomaani korealaista sarjaa Heartstrings ja Personal Taste. Molemmissa sarjoissa ihailin taloja ja mietin, että jos hankkisin talon jostain Seoulista, niin se olisi Hanok Villagesta. Valitettavasti Hanok Villagen kaikki asunnot ovat ihmisten oikeita asuntoja joten emme päässeet mihinkään asuntoon käymään. Muutamaa asuntoa rempattiin, joten avoimesta ovesta näkyi hieman millaista sisällä oli. Sisällä oli juuri sellaista kun olin kuvitellutkin. Paljon puupintaa, paperisen näköiset seinät ja pieni sisäpiha, jossa oli usein hienot puutarhaistutukset.


Kuvauspaikka 2, Jinhon (Lee Minho) ja Kaein (Son Ye jin) kämppä sarjassa Personal Taste


Hanok villagen kadut olivat kapeita ja paikoittain erittäin jyrkkiä. En edes haluaisi tietää kuinka mahdotonta täällä on ajaa jos tiet sattuvat jäätymään. Suomessa ei ikinä voisi olla tuollaisia teitä. Seurasimme informaatio pisteestä saamaamme kartan reittiä. Reitin ensimmäisellä puoliskolla oli enimmäkseen pieniä kauppoja, kahviloita ja ruokapaikkoja. Toinen puolisko olikin pelkkää asuinaluetta ja vielä jyrkempää ylämäkeä. Kierroksen loppuvaiheessa olimme jo sen verran korkealla, että sieltä oli kyllä ihan hienot näkymät.



Odotin Hanok Villagelta paljon, mutta se ei ehkä täysin vastannut odotuksiini. Paikka oli tietenkin hieno ja alue oli erittäin mielenkiintoinen. Olin kuitenkin hämmentynyt että tällaisella alueella oli muutama modernimpi talo vanhojen keskellä. Vaikka ne eivät hirveästi sotineen perinteikkäitä taloja vastaan (värimaailmaltaan, rakennusmateriaaleiltaan), ne silti hieman häiritsivät kokonaiskuvaa. Erikoista että tällaiselle alueelle saa rakentaa muunkinlaisia taloja kun Hanoktaloja. Kuvittelisin että tällaisella alueella on todella tiukat säädöksen siitä millaisia taloja tänne saa rakentaa ja millaisia ei. Kaikkia nämä säännöt eivät ilmeisesti koske tai joidenkin kohdalla niitä on hieman venytetty. 

Hanok village on kuitenkin ehdottomasti näkemisen arvoinen kohde. Vaikka paikalla on muutamia itseäni hieman häiritseviä moderneja vivahteita, paikassa on silti monia täysin perinteisiä taloja täynnä olevia katuja ja alueita. Itse pidän kovasti vanhoista rakennuksissa, joista näkyy selvästi perinteinen aasialainen arkkitehtuuri. 
Hanok Village on myös erittäin ylämäkistä paikkaa, joten kannattaa valita jalkineiksi mukavat kengät. Monet aasialaiset naiset kiipesivät mäkiä urhoollisesti 10cm korkokengillään, mutta minä en suosittelisi sitä! 


Aurinkokin oli alkanut jo laskea ennen kun ehdimme takaisin keskustaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti