perjantai 4. huhtikuuta 2014

Kielikurssilla


Nyt on tosiaan ensimmäinen viikko kielikurssia takana ja voin kyllä sanoa, että jos en olisi osannut yhtään koreaa tänne tullessani, olisin todennäköisesti jo täysin hukassa tässä vaiheessa kurssia. Menemme kohtuullisen nopeaa tahtia ja tämä on todellakin sitä kunnollista kielen opiskelua.

Käyn kielikurssia Best Friends Language and culture center nimisessä paikassa. Kun päätin että seuraava matkakohteeni on Etelä-Korea, aloin tutkia mahdollisia kielikursseja Seoulin alueella. Monet yliopistot järjestävät kielikursseja, mutta niihin ei voi ottaa osaa ellei ole virallisesti minkään koulun listoilla. En opiskele tällä hetkellä, joten yliopistojen järjestämät kurssit piti jättää pois laskuista. Oli yllättävän vaikeaa löytää kielikurssia yliopistojen ulkopuolelta, jonka kautta voisi vielä järjestyä asuminenkin. Eksyin jotain kautta Best Friend Language and Cultural Centerin sivulle. Hetken sivua selattuani huomasin että koulu ja kielikurssi kuulostivat erittäin lupaavilta. Jos olet kiinnostunut, niin Best Friendistä löydät lisätietoa täältä: Best Friend nettisivut

Hakuprosessi oli todella helppo. Lähetin sivuilta löytyneen hakemuksen puolivuotta ennen opiskelujeni alkua. Hakemukseen vastattiin hyvin nopeasti ja pari viikkoa myöhemmin olin jo hoitanut kaikki kielikurssiin ja asumiseen liittyvät asiat heidän kanssaan ja sain alkaa todella järjestellä matkaani. Jos kielikurssilla on tilaa, voit mahdollisesti päästä opiskelemaan hyvin lyhyelläkin varoitusajalla. Eli ei välttämättä tarvitse olla ihan niin hyvissä ajoin liikkeellä kuin minä.

Kurssi alkoi siis maanantaina. Opiskelen kieltä kolme tuntia päivässä neljänä päivänä viikossa. Meitä aloittavia oli tässä kuussa sen verran paljon, että meidät on jaettu kahteen ryhmään. Minun ryhmässäni on neljä thaimaalaista tyttöä, kaksi japanilaista tyttöä, kaksi meksikolaista tyttöä, yksi venäläinen tyttö ja yksi kiinalainen poika. Minun ryhmässäni olevat ihmiset ovat kovin arkoja ja ujoja, joten olen oikeastaan hengaillut vain yhden meksikolaisen tytön Pamelan kanssa. Pamela on kohtuullisen samantapainen ihminen kuin minä, joten meillä on ollut hauska viikko.

Koreankielen opiskelu on myös lähtenyt hyvin käyntiin. Kuten aikaisemmin sanoin, olen erittäin iloinen että osasin edes hieman koreaa ennen kuin tulin tänne. Korealainen opettajamme ei puhu tunneilla lainkaan englantia vaan puhuu pelkästään koreaa. Toisaalta se on erittäin hyvä, koska silloinhan oppii paremmin. Itse ymmärrän kaiken mitä opettaja sanoo, joten minulle opetuksen seuraaminen on kohtuullisen helppoa. Mutta esimerkiksi Pamela, joka ei osannut valmiiksi lainkaan koreaa, sanoi että välillä on vaikea pysyä perässä. Olemme viikon aikana käyneet läpi viisi kappaletta. Eli joka päivä vähän päälle yhden kappaleen. Vauhti on hurja ja odotan vain sitä päivää, koska en ymmärrä enää yhtään mitään mitä tunnilla puhutaan. Haluan kyllä oppia koreaa, joten opiskelumotivaatiokin on ihan eri luokkaa kun monessa muussa tapauksessa :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti