torstai 9. maaliskuuta 2017

Viisumin hakeminen



Minulla on tässä kaksi tarinaa siitä kuinka Australian Working Holiday viisumin hakuprosessi voi edetä:

Kaikki viisumit Australiaan haetaan Australian maahanmuuttoviraston sivuilta: https://www.border.gov.au/

Sivuilta löytyy vastaukset aikalailla kaikkiin kysymyksiin mitä viisumin hakuun liittyy. Sivut ovat todella hyvät ja kattavat, joten kannattaa tutustua niihin jo hieman ennen viisumin hakua. 

Eräänä tiistai iltapäivänä minä ja Karo istuimme vierekkäisillä koneilla ja täytimme viisumihakemuksen yhtä aikaa. Lähetys ja maksu tapahtuivat myös suunnilleen samoihin aikoihin. Karolle (joka viisumissa ei ollut mitään erikoista) myönnettiin viisumi noin kolme minuuttia hakemuksen lähetyksen jälkeen.

Minä taas jouduin odottamaan vastausta. Ainoa ero viisumihakemuksiemme välillä oli että minä olin kaksi vuotta aikaisemmin ollut 4 kuukautta Etelä-Koreassa. Viiden päivän kuluttua hakemuksen lähetyksestä sähköpostiini kilahti terveysselvitys, joka sisälsi perusteellisen lääkärintarkastuksen ja keuhkojen röntgenkuvauksen (Chest X-Ray). Näitä tutkimuksia ei voi suorittaa ihan missä tahansa terveyskeskuksessa vaan terveyskeskuksen pitää toimia yhteistyössä Australian suurlähetystön ja kansainvälisen E-Medical terveysverkoston kanssa. Tällaisia lääkärikeskuksia on suomessa vain yksi, Helsingissä toimiva Lääkärikeskus Aava Kamppi.  Soitin keskukseen ja varasin ajan kahden viikon päähän. Terveysselvitys tuli tehdä 28 päivän sisällä selvityksen lähetyspäivämäärästä. Joten minulla oli vielä hyvin aikaa.

Matkasin siis tiistaina työpäivän jälkeen Helsinkiin lääkärintarkastukseen. Tarkastus oli aika perinteinen lääkärin tarkastus. Tarkastuksen jälkeen annoin vielä virtsanäytteen laboratorioon ja menin keuhkoröntgeniin. Tarkastus ja kokeet kestivät vajaan tunnin ja maksoivat 320€. Tämä reissu maksoi enemmän kuin viisumi itsessään (viisumi 315€). Täytyy myöntää että lääkärikäynti kirpaisi budjetin puolesta aikalailla, mutta ainakin voin nyt sanoa että olen täysin terve. Tai no, miten sen nyt ottaa :D

Lääkärin tarkastuksen tuloksissa ei näkynyt mitään erikoista joten viisumi lähetettiin sähköpostiini jo heti seuraavana päivänä. 

Working holiday viisumi kannattaa hankkia jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Viisumin myöntämisen jälkeen sinulla on vuosi aikaa saapua maahan ja vuoden viisumi lähtee käyntiin siitä päivästä kun ensimmäisen kerraan astut Australiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti