perjantai 28. maaliskuuta 2014

Ensimmäinen (uninen) päiväni Koreassa!



Koreassa ollaan! Eilen olin niin yli väsynyt että en kyennyt tuottamaan mitään tekstiä, joten päätin jättää kirjoitukset tälle päivälle.

Lentoni lähti Hensingistä puoli kuudelta keskiviikkoillalta. Kone oli lähes täynnä ja toiveeni leveästi olemisesta saivat nopeasti lättyynsä. Kiinaan lentäessäni vieressäni oleva paikka oli vapaana joten sain leveillä ihan rauhassa koko matkan. Tällä kertaa ei käynyt ihan niin hyvä tuuri. Viereeni tullut poika nukkui lähes koko lennon ja olin hänelle vähän katkera, koska itse en saanut unta millään. Kattelin siis aikani kuluksi Runner runner leffan (joka oli todella tylsä). Sen jälkeen katselin uuden Hobitti leffan ja muutaman jakson Big Bang Theorya. Lento kesti noin kahdeksan ja puoli tuntia, siitä yötä oli noin viisi tuntia. Koreaan laskeutuessa kelloja siirrettiin seitsemän tuntia eteenpäin ja yhtäkkiä olikin jo aamu. Sisäinen kelloni ei selvästikään ymmärtänyt tätä siirtoa ja sen seurauksena koko päivä oli kuin suurta krapulaa. 

Lentokentällä sai kulkea kohtuullisen pitkän matkan, ennen kuin pääsi hakemaan laukkunsa. Piti mennä lentokentän sisäisellä metrolla ja kävellä pitkät matkat ennen kun päätyi edes passintarkastukseen. Valitsin vielä kaikista hitaimman passintarkastus jonon ja tämän vuoksi jouduin jonottamaan puolet pidempään kuin muut. Passintarkastuksessa otettiin myös valokuva ja sormenjäljet.

Vastaan minua oli tullut Chelsea. Hän työskentelee Best Friend Language ja Culture Centerissa, jonka kautta järjestyi kämppä ja kielikurssi. Olin kyllä erittäin iloinen että Chelsea oli minua vastassa ja ohjasi minut turvallisesti kämpälle asti. En ole ihan varma millaisen hermoromahduksen perille pääsy olisi yksin vaatinut. Kämppäni sijaitsee Sinchonissa Seodaemungussa. Kämppä on todella pieni. Olin kyllä henkisesti jo varautunut siihen ja toisaalta en minä välttämättä isompaa tarvitsikaan. Vessa taas on yllättävän tilava. Ainoa huono puoli on että säilytystilaa on aivan olemattoman vähän. Vaikka minulla ei ole edes paljoa tavaraa, tuntuu silti että en tiedä mihin kaiken niistä laittaisin. Tämä kämppä tulee todennäköisesti näyttämään aivan kauhealta, varsinkin sitten kun pääsen yhtään enemmän levittäytymään. On myös mielenkiintoista, että koreassa ei harrasteta ollenkaan avaimia. Taloon ja kämppään mennään koodeilla. Ei siis tarvitse murehtia onko avain mukana vai ei. Nyt tarvitsee vain murehtia muistanko koodin vai en. En sitten tiedä kumpi on parempi ja kumpi loppujenlopuksi on turvallisempi. 

Chelsea vei minut myös käymään koululla joka on noin kahden sadan metrin päässä kämpästäni. Koulumatkaan ei ainakaan tarvitse varata hirveästi aikaa. Koulu oli todella viihtyisän näköinen ja odotan innolla maanantaina alkavaa kielikurssia. Chelsea sanoi että aloittajia on tässä kuussa niin paljon, että ryhmä jouduttiin jakamaan kahteen osaan. Mielenkiintoista nähdä millaista ja minkä maalaista porukkaa luokalleni tulee. Sain jo oppikirjat mukaan jotta voin selailla niitä kämpällä ollessani.

Chelsea jäi toimistolle jatkamaan töitään ja minä käväisin kämppäni viereisessä olevassa pikku ruokakaupassa ostamassa monta pulloa vettä ja vähän ramenia (nuudeleita). Kävin samassa kaupassa vielä uudestaan illalla. Kaupassa oli molemmilla kerroilla töissä sama Ahjumma (vanhempi naishenkilö) ja ilmeisesti hänen äitinsä. Olin maksamassa ostoksiani kun Ahjumma nappasi kädestäni kiinni puristeli sormiani yksi kerrallaan. Ymmärrän koreaa jonkun verran ja kuulin hänen sanovan äidillensä ”Katso kuinka somat kädet tällä tytöllä on ihan kuin lapsen kädet, Nomu Yeppo (todella nätti)”.  Hymyilin hänellä ja mietin mielessäni kuinka kovaa ystäväni (joka on myös laittanut merkille lapsekkaat käteni) olisi nauranut kuullessaan tuon. Käteni eivät ole mitenkään naisellisen somat vaan enemmänkin vauvamaisen pulleat. Esimerkiksi sormieni ollessa suorassa rystysieni kohdalle tulee pienet kuopat. Minusta oli todella huvittavaa että vasta tapaamani nainen huomasi ensimmäisenä vauvamaiset käteni. Olen varma että kaikki ystävänikään eivät ole kiinnittäneet käsiini niin paljoa huomiota, että tietäisivät niiden näyttävän lapsen käsiltä :D

Neljän aikaan päivällä olin jo niin yli väsynyt että oli pakko vain mennä nukkumaan. Ajattelin torkkua pari tuntia ja lähteä vielä kävelemään asunympäristööni. Heräsin vähän yli kuusi. Olin edelleen niiin väsynyt että en voinut kuvitellakaan nousevani ylös. Jatkoin siis uniani. Heräsin uudestaan kymmeneltä ja minusta tuntui edelleen aivan kun joku olisi ajanut tiejyrällä pääni yli (ei sillä että tietäisin mitä se tuntuu, mutta  kuitenkin). Valvoin pari tuntia ja menin taas takaisin nukkumaan. Tuli sitten nukuttua melkein koko päivä ja seuraava yökin. Olisikohan se aikaerorasitus selätetty heti ensimmäisenä päivänä. Toivotaan niin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti