tiistai 10. heinäkuuta 2018

Lopputunnelmia Australian reissusta

Jatkoa edelliselle kirjotukselle eli mikä oli matkassa parasta?

Suuri valliriutta 

Snorklaus suurella valliriutalla oli ehdottomasti yksi matkamme kohokohdista.


Kirkkaat vedet, upeat korallit ja mielenkiintoiset kalat saivat vihdoin lapsuuteni merenneitounelmat toteutumaan. Kalat olivat kyllä upean värisiä ja jos olet katsonut Disneyn Nemoa etsimässä elokuvan, voit löytää lähes kaikki elokuvan kalat tältä valliriutalta. 




Näimme myös ison merikilpikonnan joka ui aivan minun ja Karon vierestä. Jännitystä ei myöskään matkalta puuttunut. Meren käynti oli kohtuullisen kovaa, joten varsinkin takaisintulomatkalla sai kyllä istua tiiviisti ja pitää kaikin voimin kiinni, kun laivamme paahtoi täysiä ison aallokon läpi. Merisairaalle ihmiselle tämä olisi varmasti ollut painajainen. 


Valliriutta oli upea kokemus ja suosittelen sitä kaikille jotka matkustavat Australiaan. Tarkemman kirjoituksen reissusta löydät täältä



Mt Isa & Outback


Australian erämaa oli taas aivan omalaisensa seikkailu ja vaikka se koituikin automme kohtaloksi, oli se silti yksi parhaista paloista Australian matkallamme. 

 
Erämaan kuumuus ja kuivuus oli ajoittain vaikeaa kestää. Yhtenä päivänä saimme ajaa 600 kilometriä täysin autiota ja suoraa tietä. Tasaista ja tyhjää löytyi silmänkantamattomiin. Reissun blogikirjoitus löytyy täältä.




Eläimet


Olen todella onnellinen siitä, että näin Australiassa aivan valtavasti mielenkiintoisia eläimiä. Olen myös erittäin onnellinen siitä, että ne kaikista ällöttävimmät ja myrkyllisimmät kaverit jäivät näkemättä. 


Olin alunalkaenkin erityisen innoissani kenguruiden näkemisestä. Niitä onneksi ilmestyi tienreunoihin aina tasaisin väliajoin. Emme onneksi joutuneet tekemään äkkijarrutusta kenguruiden takia kuin yhden kerran. Näimme myös Australian isoimmat lintueläimet emun ja kasuaarin. 


Myös merenelvät tuli kohtuullisen tutuksi tämän matkan aikana. Näimme delfiinejä, merikilpikonia, valaita, rauskun ja valliriutan kaloja. 


Näimme myös valtavan määrän erilaisia liskoja, joista isoin täytyi olla Brisbanen kaupungin näköalapaikalla tepastellut yli metrin pituinen jättilisko. Billabongin eläintarhassa pääsimme kohtuullisen läheisiin tuntumiin valtavien suolaisienvesien krokotiilien kanssa, niitä ei valitettavasti näkynyt luonnossa (mikä oli tarkemmin ajatellen ehkä ihan hyvä) vaikka niistä kuinka varoiteltiin Australian pohjoispuolella. 


 
Pussirottia näkyi myös muutaman kerran. Vesinokkaeläin oli niin arka kaveri, että niitä näkyi vain Athertonin vesinokkaeläin tarhassa. Yritimme koko matkan bongailla Koalan tienreunojen puista ja kansallispuistoista, mutta ne onnistuivat pysymään piilossa koko matkan ajan. Onneksi Australiassa on paljon koala puistoja, jotka mahdollistavat näiden suloisien karvakasojen bongailun. 


Eläintarha mahdollisti myös vompatin ja dingon näkemisen. Papukaijat, koogapurrat ja muut erilaiset linnut tupsahtivat näköpiiriin aina tasaisin väliajoin. Australian ehdoton vahvuus oli sen upea luonto ja mielenkiintoiset eläimet, joita näkyi päivittäin.  




VAPAUS


Vapaus on matkailun parasta antia, ainakin omalla kohdallani. Yksi parhaita hetkiä ennen pidemmälle reissulle lähtöä on, kun kävelee työpaikalta ulos viimeisenä työpäivänä. Pitkien työrupeamien ja säästöbudjettien jälkeen matkarahat ovat kasassa ja vihdoin on aika keskittyä mielen hoitamiselle. Stressivapaa elämä, nukkuminen ja jokapäiväinen uusien paikkojen ja asioiden näkeminen innostaa ja tuo uusia ideoita arkielämään. 




Matkalla ei myös ole sidottuna mihinkään. Voit tehdä mitä haluat ja mennä minne haluat ilman että täytyy huolehtia mistään muusta kuin omasta hyvinvoinnista, syömisestä ja siitä missä nukkuu seuraavan yön. Meillä oli onneksi teltta ja Steve-auto, joten meidän ei tarvinnut huolehtia yöpaikan löytämisestä. Aina voi nukkua autossa tai pystyttää teltan ilmaisille leirintäalueille. 


Vapaus olla ja mennä, se on todellista terapiaa ja se on myös syy, miksi matkustan. Ei huolia tulevasta, ei stressiä töistä tai arjesta, vain tämä hetki merkitsee. Vapaus on hieno asia ja sitä kannattaa vaalia silloin kuin sitä on.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti