lauantai 26. toukokuuta 2018

Matkan viimeiset viikot: Etelä-Korea



Saattaa olla, että tästä on tulossa tapa XD Olemme tosiaan olleet kotona jo puoli vuotta, mutta kaiken kotiinpaluu hässäkän seassa oli jotenkin ihan mahdotonta kirjoittaa matkamme viimeisistä viikoista. Palataan siis ajassa taaksepäin alkutalviseen Etelä-Koreaan, pääosin valokuvien muodossa.




Valokuvien muodossa lähinnä sen vuoksi, että kotiin paluusta on jo sen verran aikaa, että en muista tarkalleen mitä kaikkea teimme ja koska. Etelä-Koreaan päästyämme huomasimme, että Darwinissa massiivisesti päälle iskenyt matkaväsymys ei ottanut laantuakseen. Vietimme paljon aikaa lepäillen ja nukkuen, mutta jaksoimme onneksi myös kierrellä Soulin alkutalvisia katujakin.



Yli kolmenkymmenenasteen lämmöstä lähes nollan lämpölukemiin siirtyminen oli shokki. Iho kuivui aivan täysin kasaan ja minä palelin 24/7. Vaikka palelu ei tuntunut erityisen mukavalta oli silti ihanaa päästä vaihteeksi raikkaan syksyiseen ilmaan, jossa pystyi hengittämään. Ensimmäisellä viikollamme Soulissa oli vielä näkyvissä viimeisiä syksyisiä värejä, seuraavien viikkojen aikana viimeisetkin lehdet putosivat puista ja saimme jopa kokea talven ensimmäisen lumisateen.



Ensimmäisinä päivinä tutkimme Soulin historiallista puolta kuninkaallisen palatsin muodossa. Palatsialueella oli paljon perinteisiin korealaisiin asuihin pukeutuneita ihmisiä. 




Soulissa ei ollut paljoa turisteja tähän aikaan vuodesta, joten suuressa osassa palatsin alueita sai kulkea ihan omassa rauhassaan. Oli tunnelmallista kulkea palatsin alueilla varsinkin, kun vastaan tuli vähän väliä Hanbokiin pukeutuneita ihmisiä. Oli ihan sellainen olo, kun olisi matkustanut ajassa taaksepäin. 








Yksi parhaista asioista (Kpopin lisäksi) on Korealainen ruoka, jota saimme syödä kyllä enemmän kuin tarpeeksi.






Korean tulevat olympialaiset ovat näkyivät paljon Soulin katukuvassa. Kaupungin keskustassa oli olympia-aiheinen lyhtyjono, joka esitteli talviolympialaislajit. Olympiamaskottipatsaita, matkamuistoja ja pehmoleluja löytyi joka puolelta. Korea näytti olevan valmiina olympialaisiin. 







Soul N Tower sijaitsee keskellä kaupunkia ja tarjoaa mahtavat näkymä kaupunkiin ja sitä ympäröiviin vuoriin. Kulutimme valtaosan ajastamme kävellen ympäriinsä ja nauttien ympärillämme tapahtuvista asioista. Pääsin myös näyttämään Karolle vanhoja hengailupaikkojani ja entisen kämppäni. Olin Soulissa kelikurssilla 2014 ja oli hauska nähdä miten tutut ympäristöt olivat muuttuneet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti