sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Matkaväsymystä Brisbanessa


Ajoimme Gold Coastilta suoraan Brisbanen kaupunkiin, josta olimme varanneet hotellin seuraavaksi kahdeksi viikoksi. Ylitimme samalla osavaltioiden rajan ja pääsimme New South Walesista Queenslandin osavaltioon. Hotellimme oli noin kahden kilometrin päässä keskustassa ja siinä oli ilmainen parkki. Oli ihanaa päästä sänkyyn makaamaan kahden viikon autossa ja teltassa nukkumisen jälkeen. Seuraava mahtava asia oli rinkan purkaminen ja pyykin pesu. Vaihteeksi oli tilaa, jääkaappi ja jopa telkkari. 

 

Seuraavien päivien aikana iski totaalinen matkaväsymys. Puolitoista kuukautta edes takaisin palloilu vaati nyt veronsa ja seuraava viikko kului aika lailla nukkuen ja akkuja lataillen. Televisiosta tuli joka päivä hyviä ohjelmia ja elokuvia. Katselimme esimerkiksi ensimmäisen Harry Potterin, jossa oli paljon sellaisia kohtauksia, joita ei suomessa julkaistussa versiossa ollut lainkaan.  Sama oli myös ensimmäisessä Hobitti elokuvassa.  Molemmista elokuvista esitettiin joku Austraalian erikoispitkä versio. Oli hauska katsoa tuttu elokuva, joka sisälsi kuitenkin kaikkea uutta. Australian televisiossa vain on puolet enemmän mainoksia kuin suomessa, joten siihen menee hermo aika nopeasti. 




Jatkosuunnitelmamme ovat vähän auki tällä hetkellä, koska nyt alkaisi olla hyvä väli työnteolle. Lennämme kolmen viikon päästä Sydneyn suosikkikorealaisbändimme BTS:n keikalle. Lippujen saanti keikalle oli todellinen onnen potku, koska liput myytiin loppuun nopeasti. Näytti ensin siltä, että jäimme ilman lippuja, kun nettisivu kaatui kymmenen minuutin sisällä lippujen myyntiin tulosta.  Sitä se teettää kun 20 000 ihmistä ympäri Australiaa ja Uutta-Seelantia koittaa saada lippuja yhteen konserttiin. Nettisivu kuitenkin tokeni kahden tunnin sisällä ja onnistumme saamaan kaksi lippua konserttiin. Noin minuutti sen jälkeen sivuille ilmestyi viesti, joka ilmoitti, että konsertti on loppuunmyyty. Kuten sanottu, meillä kävi tuuri, että saimme osamme viimeisistä lipuista, joita konserttiin myytiin. Sydneyn on sen verran pitkä matka, että pääsemme huomattavasti halvemmalla, kun lennämme Brisbanesta Sydneyn ja takaisin. Lentomme lähtee Brisbanesta, joten emme varmasti viitsi lähteä liian kauas kaupungista seuraavan kolmen viikon aikana. Toivottavasti löytäisimme jonkun hyvin työpaikan tässä välissä. 

Syksyn pilvisyys vallitsee aina ajoittain, mutta ilma on silti lämmin.



Odotin Brisbanelta paljon, koska jokainen tuttuni joka on käynyt Brisbanessa, kehui sitä valtavasti. Itse kuitenkin taisin missata jotain keskeistä, koska Brisbane ei jättänyt minulle erityisen vakuuttavaa kuvaa itsestään. Brisbane on kyllä viihtyisä kaupunki ja uskoisin että Brisbane on loistava välietappi työntekoa varten. Kaupunki on varmasti mukava paikka asua, mutta näin turistin näkökulmasta, siellä on hyvin vähän nähtävää. Kaupungin keskustassa on isot kävelykadut, joiden varrella on paljon kauppoja ja ravintoloita. Kaupungista löytyy myös laguuni, jossa voi uida ja paistatella kaunista päivää. Mutta siinäpä se sitten onkin. 


Brisbanen Laguuni


Voisin olettaa, että palaamme jälleen huonon Wifi yhteyden maailmaan. Eli blogin julkaisu saattaa jälleen kokea joitain kolauksia. No nyt ainakin blogi on ajantasalla. Saamme vielä tämän yön nauttia sängyn pehmeydestä (vaikka Karon sängyssä on kuuleman niin terävät jouset, että siitä on pehmeys kaukana), ennen kun palaamme jälleen telttailun ja autossa nukkumisen pariin. Toivon todella, että hyttyset eivät jälleen innostu syömään minua. Varsinkin nyt kun edelliset puremat (jaloissa 68kpl) ovat vihdoin parantuneet. Suunnitelmissa on viettää seuraavat kaksi viikkoa luontomatkaillen Sunshine Coastin tienoilla. Katsotaan nyt miten tämä elämä tästä taas etenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti