sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Bali - Temppeleitä ja riisipeltoja


Viimeinen päivä Balilla kului saarta kierrelleen. Kaverimme Niina oli ollut Balilla kuukautta aikaisemmin ja hän suositteli meille häntä kuskannutta taksikuskia. Alkuperäinen ajatus oli mennä saarikierrokselle päivää aikaisemmin, mutta kuskimme Eddy ei ollut silloin käytettävissä. Lentomme lähti torstaiyönä, joten meillä oli päivällä hyvin aikaa kierrellä saarella. 

Ulun Banu Baratan Temple
Ulun Danu Beratan temple

Read more at: http://www.bali-indonesia.com/magazine/bali-must-see-temples.htm?cid=ch:OTH:001

Halusin nähdä Balin valtavat riisipeltokukkulat ja pari saaren tunnetuinta ja kauneinta temppeliä. Tämä julkaisu on hyvin kuvapainoitteinen, mutta mielestäni ne kertovat lähes kaiken oleellisen.



Suuntasimme ensimmäisenä järvenrannassa sijaitsevalle Ulun Banu Baratan Temppelille. Kyseinen temppeli komeilee lähes jokaisen Balin matkaopaskirjan kannessa ja siksi halusin ehdottomasti käydä siellä. Temppeli oli kohtuullisen kaukana hotellistamme ja saimmekin nauttia kauniista vuoristomaisemasta ennen kun saavuimme temppelille.





Eddy oli todella hyvä kuski. Hän ajoi rauhallisesti vilkkailla teillä. Tämän seurauksena meidän ei tarvinnut pelätä henkemme edestä vaan saimme keskittyä kauniisiin maisemiin. Meillä ei ollut mikään kiire, koska lentomme lähti vasta keskiyöllä.



Kävimme pienellä kävelyretkellä Unescon maailmanperintökohteisiin listatulla riisipelloilla.

Riisipellot. Jos katsot tarkkaan, saatat myös löytää klassisen riisinpoimijan.


Balilla oli todella vihreää



Käväisimme auringonlaskunaikaan Tanah Lotin merenrantatemppelillä. Vesi oli todella matalalla, joten emme nähneet merenympäröimää temppeliä täydessä komeudessaan. Paras näköala temppelille oli rantakallioilla sijaitsevista ravintoloista. Me kävimme siellä syömässä ja yritimme arvuutella mitkä eläimet polskivat merenrannassa. Emme nähneet kunnolla mitä eläimet olivat, mutta näimme että niitä oli aika paljon ja ne olivat isoja. 


Tanah Lot Temple



Balin maalaismaisemat olivat aika lailla sellaiset, kun olin olettanut. Kaupunkien ulkopuolelta löytyi nämä rauhalliset riisipeltomaisemat, joiden pohjalta Balia eniten mainostetaan. Bali oli kuuma, kostea ja vihreä. Balille tultaessa kannattaa ehdottomasti tehdä jonkunlainen saarikierros. Halvimmaksi varmasti tulee vuokrata kuski koko päiväksi joka ajeluttaa sinua ympäri saarta. Bali oli hieno kokemus ja ymmärrän miksi ihmiset palaavat tänne uudelleen ja uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti