perjantai 14. huhtikuuta 2017

Viimeinen viikko Sydneyssa


Oopperatalo ja Sydney Harbour Bridge hieman eri kulmasta kuvattuna

Olen noin viikon jäljessä blogin kirjoituksessa. Olemme olleet koko edellisen viikon internetin ulottumattomissa, joten tässä on taas vähän kiinniotettavaa.

Viimeinen viikko Sydneyssä meni hieman jännittävissä ja odottavissa merkeissä. Toivoimme että saisimme hankittua auton ja hoidettua tarpeelliset paperiasiat ennen kuin kolmasviikkomme Sydneyssä päättyy. 


Pankkiasiat tuli hoidettua kohtuullisen nopeasti. Pankkikorttimme saapui viikon sisällä pankissa käyntimme jälkeen. Verokorttia ei näkynyt kolmannen viikkomme lopussa ja alkoi jo hieman hermostuttaa, että se ei saavu ajoissa.
Hankimme myös Australialaisen puhelinnumeron, jotta asiointi täällä olisi helpompaa ja halvempaa. Puhelinliittymän myyjä kertoi meille, että hänen mielestään Suomi vaikuttaa oikein kiehtovalta paikalta. Hän on nähnyt netissä paljon vitsejä pohjoismaista ja varsinkin siitä, kuinka suomi eroaa naapurivaltioistaan. 

Sydneyn kaupungintalo ja kuningatas Victorian patsas

Auton ostokin onnistui kohtuullisen helposti. Niin helposti, että olen ihan varma, että joku sen auton kanssa menee vielä vikaan. Kotisuomessa on tuttu autoliike ja isän neuvot, joiden avulla asiat ovat aina toimineet ja niihin on aina voinut luottaa. Toivottavasti kaikki kuitenkin sujuu täälläkin helposti ja auto kestää loistavasti seuraavan vuoden. Australiassa on niin paljon reppureissaajia, että auton löytäminen ei ole mikään kauhean vaikea tehtävä. Autonhinnan ylärajaksi olimme asettaneet 2000€ ja sillä hinnalla löytyi jo paljon potentiaalisia vaihtoehtoja. Tuolla hinnalla ei tietenkään voi olettaa, että auto olisi mitenkään uusi tai kaunis. Mutta pääasia on, että se kulkee ja on turvallinen. Hankimme nelivetoauton, joka on paras vaihtoehto kattavaan matkailuun ympäri Australiaa. Normaalilla autolla pääsee hyvin suurimpaan osaan turistikohteista, mutta isoimpiin luonnonpuistoihin tarvitaan nelivetoauto. 



Loppukevennykseksi muutamia asioita, joita olen oppinut Australiasta ja australialaisista ensimmäisien kolmen viikon aikana:


- Sydney on täynnä reppureissailijoita
- Jos televisio on päällä, sieltä tulee melkein säännöllisesti rugbya
- Australialaiset jopa tietävät asioita Suomesta. Olen matkoillani tottunut, että vakituinen kysymys on ”missä suomi oikein on?” Täällä jopa tiedetään asioita suomesta.
- Keskustassa on paljon pilvenpiirtäjiä, mutta muuten kaupunki on kovin matala. Kaikki rakennukset tuntuvat olevan kaksi-kolme kerroksisia. Brittiläinen tyyli on vahvasti esillä. 

 
 

- Australialaiset ovat todella kohteliaita ja avuliaita. Vaikka olen kuullut paikallisilta, että ”täällä Sydneyssä on kyllä hieman epäkohteliasta porukkaa”. Maalla on kuuleman taas ne oikein kohteliaat australialaiset. En kyllä tiedä kuinka paljon kohteliaammaksi voi tästä enää mennä.
- Jos Hong Kongissa oli paljon korealaisia, niin täällä heitä on myös aivan valtavasti. Hotellimme sijaitsee aivan Koreatownin vieressä, joten hotellimme lähellä kuuluu ja lukee enemmän koreaa kuin englantia. Myös kiinaa kuulee aika paljon, japania ei ollenkaan.
- Kaikkien suojateiden kohdalla lukee isolla ”katso oikeaan”. Väärän puoleisen liikenteen vuoksi, moni turisti on varmasti epähuomiossa aiheuttanut vaaratilanteita unohdettuaan liikenteen nurinkurisuuden. Itsekin on pitänyt opetella päinvastainen tienylityskatselu. Nyt se on oikea-vasen-oikea. 


- Australialaiset ovat kohteliaita, mutta selvästikin tykkäävät silti tööttäillä autollaan ruuhkassa.
- Roskaaminen on täällä vakava rikos ja siihen kiinnitetään paljon huomiota. Kierrätyspisteitä vain tuntuu olevan todella harvassa ja esimerkiksi hotellillamme ei ole lainkaan kierrätystä. Olen aina matkoillani miettinyt, että miksi maailmalla ei kierrätetä pulloja samallalailla kuin suomessa. Varsinkin kun muualla maailmassa juodaan paljon enemmän pullovettä kuin suomessa.
- Karo mukaan todella moni tuoksuu kokokselta XD Johtuisikohan tämä siitä, että kaikilla on jotain aurinkorasvaa?
- Sydneyssä on paljon upeita vanhoja rakennuksia
- Sydney on myös parasta-aikaa kovan remontin alla. Jokaisessa kadunkulmassa tehdään remonttia ja monet tiet on kokonaan revitty auki.
- Australialaiset asiakaspalvelijat käyttävät sanoja ”Darling” ja ”Honey”. Näitä sanoja käytetään yleensä enemmän rakastavaisten tai perheen kesken. On hyvin hämmentävää, kun joku sanoo niin itselle esimerkiksi silloin kun menet kassalle maksamaan vaateostoksiasi. Vanhemmalta naiselta tätä voisi odottaa, mutta kun myös minua nuoremmat tuntuvat tekevän sitä. Se tuntuu todella omituiselta.
- Täällä on aivan valtavasti isoja lepakoita. Sydenyn eräässä puistossa oli satoja lepakoita ja ne pitivät kauheaa ääntä. Auringon laskiessa taivas on aivan täynnä lepakoita, jotka siirtyvät keskustan puistoihin yönajaksi.

Kaikki nuo mustat möykyt tuolla puunlatvassa ovat lepakoita
 
 

1 kommentti:

  1. Jee oon iloinen et australialaiset on yhtä mukavia kun mun mielikuvissa :D
    Kuulostaa siltä että teillä alkaa oleen nuo viralliset/pakolliset asiat hoidettuna, onneksi ootte ilmeisesti ehtineet tehdä ja nähdä vaikka mitä muutakin Sydney-viikkoina.
    Täällä sato hetki sitten vähän lunta,nauttikaa te auringosta! :)

    VastaaPoista